//*// POČELE PROBE PREDSTAVE NATAN MUDRI (JDP)

 

 

Danas su u Jugoslovenskom dramskom pozorištu počele probe predstave Natan mudri Gotholda Efraima Lesinga. Reditelj je Jovana Tomić koja prvi put režira u JDP-u, a igraju Srđan Timarov, Bojan Dimitrijević, Dubravka Kovjanić, Milica Gojković, Miodrag Dragičević i Joakim Tasić. Dramaturg je Dimitrije Kokanov, koreograf Maja Kalafatić, kostimograf Darinka Mihajlović, scenogaf Jasmina Holbus a kompozitor Miša Cvijović.

Drama Gotholda Efraima Lesinga objavljena je 1779. godine a na scenu je prvi put postavljena u aprilu 1783. u Berlinu. Delo Natan Murdri dramski je ubedljivo a usredsređeno je na temeljna pitanja savremenog sveta, trpeljivost i netrpeljivost, verske i rasne tolerancije, mogućnost zajedničkog života, solidarnost i milosrđe. Gothold Efraim Lesing je nemački pisac, kritičar, filozof, teoretičar umentnosti… Jedan je od najzačajnijih predstavnika evropskog prosvetiteljstva i autor prve nemačke građanske drame.

Premijera predstave planirana je za februar 2019. godine na Sceni Studio JDP.

Poslednji mesec u 2018. godini JDP je obeležio premijerom predstave Ujka Vanja Antona Pavloviča Čehova u režiji Egona Savina i veoma zapaženim gostovanjem u Ljubljani sa predstavama Ajnštajnovi snovi Alena Lajtmena u režiji Slobodana Unkovskog i Slučajna smrt jednog anarhiste Darija Foa u režiji Maje Maletković. Cankarjev dom, gde su predstave igrane, obe večeri je bio popunjen do posledjeg mesta a publika je ovacijama ispratila glumce. (Izvor: jdp.rs)

Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.


Dear Customer,

This site uses cookies to enhance the user experience. Using our site you agree to the use of cookies. Privacy Policy

Accept