//** Intrigantne tabu teme (BDP)

 

 

“Fine mrtve devojke” Mate Matišića, tekst koji je i kao filmski i kao scenski predložak izazvao niz kontroverzi, inspirisao je reditelja Patrika Lazića da se intrigantnim temama pozabavi u diplomskoj predstavi koju, u saradnji sa FDU, priprema u Beogradskom dramskom pozorištu.

Multimedijalni stvaralac Matišić – dežurni je uzbunjivač komformizma hrvatske javnosti kroz neumoljive, britke, duhovite, ali i potresne prikaze tema o kojima se ne govori. I film Dalibora Matanića iz 2002. kao i predstava u Kazalištu Gavela deset godina kasnije, dotakli su niz tabua i izazvali ostrašćene reakcije. Kroz priču o lezbejskom paru koji pokušava da ostvari miran život, te njihovom suočavanju sa nerazumevanjem i predrasudama, Matišić dotiče niz neprijatnih, prozivajućih socijalnih pitanja, uključujući i odgovornost zajednice prema post-traumatskim stresnim sindromom poremećenih ratnih veterana.

Priča o dve studentkinje, zaljubljene lezbejke, počinje kao melodrama, da bi se postepeno pretvorila u tragediju, ali Matišić virtuoznim pristupom uspeva da je smesti negde na pola puta između realizma i groteske, drske komedije i socijalne vivisekcije...

Dramaturg predstave je Jelena Jovanović, scenograf Tamara Branković, kostimograf Višnja Žilić, kompozitor Dragan Latinčić. Igraju: Milena Predić, Ivana Nikolić, Jadranka Selec, Milan Zarić, Paulina Manov, Slađana Vlajović, Daniel Sič, Ivan Tomić, Vladan Milić, Ivan Zarić, Zoran Đorđević i Teodor Vinčić. (Izvor: www.bdp.rs)

Upozorenje! Vreme će uskoro isteći!
Preostalo vreme:
00:00

ulaznica(e) u korpi

ukupno:


Rok je istekao. Molimo, ponovo stavite stavke u korpu.


Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati