//*// VASA STAJKIĆ I DUŠAN SVILAR DEBITUJU U „FANTOMU IZ OPERE“ (TERAZIJE)

 

 

 

Poštovana publiko,

od marta 2019. godine, ulogu Fantoma u čuvenom svetskom hit mjuziklu Fantom iz Opere igraće i Vasa Stajkić i Dušan Svilar. Vasa će debitovati u petak 22. a Dušan u subotu 23. marta.

 Premijera ove predstave bila je 2017. godine i važi za jednu od najkompleksnijih i najzahtevnijih produkcija na našem repertoaru.

 Vasa Stajkić (bariton) rođen je u Novom Sadu. Nakon osnovnog i srednjeg, svoje muzičko obrazovanje nastavlja na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu  u klasi Prof. mr. Violete Pančetović Radaković.

 Dobitnik je brojnih nagrada među kojima i nagrade AP Vojvodina za najdarovitijeg mladog umetnika, nagrade Akademije umetnosti Novi Sad za postignute rezultate u umetnosti, kao i više godišnjih nagrada Srpskog narodnog pozorišta čiji je član od 2000. godine i gde je ostvario preko 30 uloga u više od 400 predstava.

 Nastupao je u Norveškoj, Italiji, Nemačkoj, Austriji, Slovačkoj, Poljskoj, Francuskoj, Bosni i Hercegovini.

Sarađivao je sa dirigentima kao što su Mladen Jagušt, Imre Toplak, Miodrag Janoski, Zoran Juranić, Bojan Suđić, Željka Milanović, Alexander Annissimov, Ion Iancu, Oliver Dohnanyi, Giampaolo Maria Bisanti, Marco Parisotto…

Dušan Svilar (tenor), rođen je u Subotici. Diplomirao je na osnovnim i master akademskim studijama na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu  na smeru za solo pevanje u klasi mr Anete Ilić.

U muzičko-scenskim delima nastupa u ulozi Alfreda u opereti Slepi miš Johana Štrausa Mlađeg (pozorište Dadov) i u ulozi Dragutina Dimitrijevića Apisa u mjuziklu Tajna Crne ruke (KPGT).

Nastupa kao solista sa orkestrom Ministarstva odbrane Stanislav Binički, Novosadskim Big Bendom, Subotičkom filharmonijom, Zrenjaninskom filharmonijom i drugim orkestrima u regionu.

Učesnik je velikog broja muzičkih festivala gde je osvojio nagrade publike u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Belorusiji i u Rusiji. (Izvor: pozoristeterazije.com)**** REPERTOAR  POZORIŠTE NA TERAZIJAMA - https://nasceni.tickets.rs/venue/pozoriste-na-terazijama

 

Upozorenje! Vreme će uskoro isteći!
Preostalo vreme:
00:00

ulaznica(e) u korpi

ukupno:


Rok je istekao. Molimo, ponovo stavite stavke u korpu.


Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati