//** POCETAK RADA NA NOVOM BRODVEJSKOM MJUZIKLU (TERAZIJE)

U Pozorištu na Terazijama su počele probe za novi brodvejski mjuzikl radnog naslova “Brodvejske vragolije” (u originalu The Drowsy Chaperone) u režiji Nebojše Bradića, kome je ovo prva saradnja sa našim pozorištem.

Autorski tim predstave čine Slobodan Obradović (prevod i prepev songova), Milan Nedeljković (orkestracija), Vesna Šouc (dirigent), Miodrag Tabački (scenograf), Marina Medenica (kostimograf), Milica Cerović (koreograf), Ljiljana Mrkić Popović (lektor).

U predstavi igraju: Dragan Vujić Vujke, Ivana Popović Ilijin, Slaven Došlo, Jelena Jovičić, Miloš Đorđević, Valentina Pavličić, Miroljub Turajlija, Duško Radović, Mitra Mladenović, Žarko Stepanov, Milan Tubić, Danijel Korša i Bojana Simeon, kao i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Premijera je planirana za početak naredne, jubilarne 70. sezone (oktobar).

Komad predstavlja parodiju na američku muzičku komediju iz 1920. godine. Dok sluša snimak fiktivnog  mjuzikla iz 1928. godine  The Drowsy Chaperone, sredovečni, agorafobični ljubitelj muzičkog pozorišta komentariše radnju, muziku i izvođače, ali i sporadično otkriva aspekte iz svog privatnog života. “Brodvejske vragolije” su predstava u predstavi o predstavi unutar jasno profilisanog žanra. Komad otvara pitanja koja se ne tiču samo dešavanja na sceni već i onoga što je percepcija publike.  Šta danas gledamo u muzičkom pozorištu? Šta gledamo u pozorištu uopšte?  Da li je to refleksija onoga što živimo ili eskapizam?

Brodvejska premijera ove predstave bila je 2006. godine, a komad je osvojio pet Tony i sedam Drama desk nagrada, a takođe bio nominovan u čak pet kategorija za britansku nagradu Laurence Olivier.  (Izvor: pozoristeterazije.com)

 

 

POZORIŠTE NA TERAZIJAMA - https://nasceni.rs/venue/pozoriste-na-terazijama

 

 

Upozorenje! Vreme će uskoro isteći!
Preostalo vreme:
00:00

ulaznica(e) u korpi

ukupno:


Rok je istekao. Molimo, ponovo stavite stavke u korpu.


Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati