//*// Počele probe novog komada Maje Pelević ”Testirano na ljudima” u režiji Bojana Đorđeva (ATELJE 212)Testirano na ljudima, komad priznate i nagrađivane autorke Maje Pelević deo je programa reperotarske strategije podrške razvoju savremenog dramskog pisma u lokalnom (domaćem) pozorišnom kontekstu koje pozorište Atelje 212 razvija u poslednjih nekoliko sezona.
Naime, pozorište Atelje 212 je autorki naručilo komad, koji će sada biti postavljen u režiji Bojana Đorđeva.
U svom novom pozorišnom komadu Pelević se bavi fenomenom rijaliti formata različitih Internet i televizijskih šou programa; pitanjem prostora realnosti, te konstruisane, odnosno virtuelne realnosti; zamagljenom granicom raspoznavanja razlika prostora u kojima živimo iz našeg svakodnevnog iskustva.
Maja Pelević postavlja grupu od osam likova u tendenciozno neprecizno određen prostor njihovog saživota. Prostor i vreme unutar ovog komada sa organizovani pravilima Internet i tv formata glasanja, usmeravnja i lažnih mogućnosti izbora za njegove aktere i publiku. Takođe, Pelević u svom novom tekstu obrađuje temu veštačke inteligencije kao krajnjeg tj finalnog cilja razvoja novih tehnologija i digitalnog života.
Pre komada Testirano na ljudima, u Ateljeu 212 je postavljen komad Pomorandžina kora iste autorke u režiji Gorana Markovića. Pomorandžina kora se sa uspehom igra na sceni Petar Kralj već 13 godina.
Bojan Đorđev je u Ateljeu 212 do sada režirao komad Režim Ljubavi autorke Tanje Šljivar, koji se takođe sa uspehom igra već par sezona na sceni Petar Kralj.

(Izvor: atelje212.rs)


 ATELJE 212 ULAZNICE  https://nasceni.rs/venue/atelje-212

Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.


Dear Customer,

This site uses cookies to enhance the user experience. Using our site you agree to the use of cookies. Privacy Policy

Accept