ANKA GAĆEŠA

Upisala je osnovne studije Glume na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Dragana Petrovića i diplomirala sa najvišim prosekom u klasi 9,74. Na istom fakultetu 2013. godine završava i master studije. Njen master rad, predstava "Moj život - ispovest Isidore Dankan" uspešno se izvodi na stalnom repertoaru…

karijera
ANKA GAĆEŠA

Trenutni programi


DOLCE VITA

J. Paligorić Sinkević DOLCE VITA Romantična komedija

Upisala je osnovne studije Glume na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Dragana Petrovića i diplomirala sa najvišim prosekom u klasi 9,74. Na istom fakultetu 2013. godine završava i master studije. Njen master rad, predstava "Moj život - ispovest Isidore Dankan" uspešno se izvodi na stalnom repertoaru večernje scene pozorišta Boško Buha.

Kao student dobitnica je Godišnje nagrade dekana Fakulteta dramskih umetnosti za postignute izuzetne rezultate, kao i nagrade "Dr Branivoj Đorđević". Kao jedna od hiljadu najboljih studenata Srbije dobitnica je stipendije "Dositeja" Fonda za mlade talente Republike Srbije. Stipendiju je dobila dva puta, i na osnovnim i na master studijama.

Nakon diplomiranja odmah se zapošljava na Fakultetu dramskih umetnosti kao stručni saradnik na predmetu Scenske igre, a 2015. godine biva izabrana u zvanje višeg stručnog saradnika.  (Izvor: www.fdu.edu.rs; akademija28.com)