MARKO BAĆOVIĆ

Glumu je završio na zagrebačkoj Akademiji za kazalište i film. Od 1986, od kada je postao član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, ostvario je veliki broj uloga, a među njima: Fajt Timpel (Razbijeni krčag); Dorant (Pozorišne iluzije); Đurđe Isaković (Seobe); Proto Božidar (Valjevska bolnica); Špiglberger (Razbojnici ); Sveštenik (Poslednji dani čovečanstva); Tizenhauzen Andrej Ivanovič (Pseći valcer); Klešč, Andrej Mitrić (Na dnu); Risio, g. Tomson (U lovu na…

karijera
MARKO BAĆOVIĆ
7

Trenutni programi


Nijedan program se trenutno ne pokreće.

Glumu je završio na zagrebačkoj Akademiji za kazalište i film. Od 1986, od kada je postao član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, ostvario je veliki broj uloga, a među njima: Fajt Timpel (Razbijeni krčag); Dorant (Pozorišne iluzije); Đurđe Isaković (Seobe); Proto Božidar (Valjevska bolnica); Špiglberger (Razbojnici ); Sveštenik (Poslednji dani čovečanstva); Tizenhauzen Andrej Ivanovič (Pseći valcer); Klešč, Andrej Mitrić (Na dnu); Risio, g. Tomson (U lovu na bubašvabe); Doktor (Barbelo, o psima i deci); Bugarin 2, Don Isahar, Vikont (Kandid ili Optimizam); Adam, Vilijam, Himen (Kako vam drago); Grof Alojze Palen, Vilhelm Krej (Iz junačkog života građanstva).

U drugim pozorištima: Martin Grej (Koza ili Ko je Silvija, Crnogorsko narodno pozorište), Daskalo (Kanjoš Macedonović, NP u Beogradu).

Dobitnik dve Godišnje nagrade JDP. Dobitnik Nagrade Kompanije “Novosti” na Sterijinom pozorju za ulogu Simona u Drami o Mirjani i ovima oko nje.

Igra na na filmu i TV: Bolje od bekstva, Bolji život, Šešir profesora Vujića, Ustanička ulica, Jagodići…

 

 

Izvor: jdp.rs