AJNŠTAJNOVA IZDAJA

AJNŠTAJNOVA IZDAJA
Erik Emanuel Šmit
Režija: Andrea Ada Lazić

Opis Umetnici
AJNŠTAJNOVA IZDAJA
5

Trenutni događaji


800.00 RSD
Parter

Umetnici


AJNŠTAJNOVA IZDAJA
Erik Emanuel Šmit
Režija: Andrea Ada Lazić

Igraju:
Nebojša Dugalić
Branislav Zeremski
Jovan Jelisavčić

Prevod: Dr Nikola Bjelić
Scenografija: Milan Miladinović
Kostimografija: Mina Miladinović
Izbor muzike: Andrea Ada Lazić

AJNŠTAJNOVA IZDAJA Erika Emanuela Šmita je ozbiljna komedija, o dva neobična čoveka, koji se sreću na obali  jezera u Nju Džersiju, četrdesetih godina 20. veka, i pokušavaju da nađu zajedničku tačku oproštaja, sebi i svetu, koji je uvek na ivici uništenja. Albert Ajnštajn, humanista i pacifista, genije, strahuje da će nacisti napraviti prvu atomsku bombu. Da li treba upozoriti Ruzvelta, dati priliku Americi da pobedi u trci u naoružanju? … A kada  FBI počne da sumnja u njega, Nemca, naklonjenog levičarima..?

Poniranje u duhovne i duhovite ponore korena verovanja, patriotizma i čovekoljublja sa dva takva majstora glume i pozorišta, Nebojšom Dugalićem (Ajnštajn) i Branislavom Zeremskim (Skitnica), uz neobično inventivnog mladog Jovana Jelisavčića (Agent FBI) je lavirint, kroz koji se krećem sa uzbuđenjem i željom da putevi budu dugi i tajnoviti. Filozofski, a krajnje razumljivi dramski diskurs Erika Emanuela Šmita, najizvođenijeg dramatičara našeg doba, sa kojim se srećem drugi put (radila sam 2013.“Tektoniku osećanja“), vodi nas ka Istini i Pravdi, koje su poslednja odbrana genija, u svakoj oblasti nauke. I života.

Izvor: teatarvuk.rs

Preporuka

POŠTENI PROVALNIK

Pozorište Boško Buha

Dario Fo
Pošteni provalnik
Režija: Milan Karadžić

CABARES CABAREI

Pozorište "SLAVIJA"

Tekst, režija i gluma Zijah A. Sokolović
životna komedija

ZLATNI LANČIĆ OD BIŽUTERIJE Andrija Milošević u urnebesnoj stendap komediji

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati