DOK NAS SMRT NE RAZDVOJI (nezavisna produkcija)

Mira Furlan
DOK NAS SMRT NE RAZDVOJI

Režija: Miki Manojlović

Opis Umetnici
DOK NAS SMRT NE RAZDVOJI (nezavisna produkcija)
8

Umetnici


  • BlankaAnita Mančić
  • LjubićJasna Đuričić
  • MartinMiki Manojlović
  • MinaJovana Gavrilović

Scenografija: Darko Nedeljković, Kostimografija: Jelisaveta Tatić, Jezik i scenski govor: Bogdan Diklić, Dizajn zvuka: Zoran Jerković, Majstor svetla: Nemanja Calić, 

Gostovanje Radionice integracije

Pozorišni komad Mire Furlan “Dok nas smrt ne razdvoji” je porodična drama čiji su sadržaj i forma na visini najboljijh dramaskih pisaca dvadestog veka i početka novog milenija. Četiri lica našeg pisca: Blanka, Ljubić, Mina i Martin su stvoreni spisateljskim talentom oslobođenim od svega poznatog u dramskoj literaturi. Četiri lica su jedini mogući učesnici u Mirinoj drami. U njoj ne može imati svoje mesto još neko osim njih četvoro. U savremenoj, velikoj drami je uvek tako, ni lice više ni lice manje. Kosmička misterija o najvećoj tajni uzroka Sveta – ljubavi i nestajnja dostojno pameti i talentu svih nas je istaživana tokom procesa proba. Nije prigodna, formalna moja zahvalnost izuzetnim glumicama Jasnom, Anitom i malom – velikom Jovanom sa kojima sam imao čast da ljubav i nestajanje osvajam kroz uzbudljiv proces stvaranja ove predstave od dana kada sam Mirin komad pročitao do večerašnjeg susreta sa publikom. Zahvalnost je iskrena a sreća velika.

Pozorište kao naša predstava ne može biti čarobno bez čarobnjaka koje sam tokom ovog procesa upoznao. Miki Manojlović  (Izvor: jdp.rs)

Preporuka

Igraju: Žarko Stepanov i Branko Janković

Beogradsko dramsko pozorište, BDP

REPERTOAR pozorišta

Beogradsko dramsko pozorište, BDP

„ŽIVOT I DRUGE SITNICE“ Igra: Ivan Zekić – stend ap