MUZIČKO PUTOVANJE

MUZIČKO PUTOVANJE SA SCENE MADLENIANUMA
 više

Opis Umetnici
MUZIČKO PUTOVANJE

Pre više od dvadeset godina, u Zemunu na desnoj obali Dunava, krenulo je muzičko putovanje Madlenianuma. U trenucima kada smo se borili za neke druge ideale, vizija gospođe Madlene Zepter da uprkos beznađu rata treba dati priliku umetnosti da se oglasi, i to onoj vrhunskoj – muzičkoj, ostvarila se na najbolji mogući način, u potpuno renoviranoj zgradi u kojoj se nalazi jedna od najakustičnijih sala u Beogradu i gde scenska tehnika omogućava izvođenje najkompleksnijih muzičkih dela.
Kada je 1997. godine osnovana Kamerna opera Madlenianum Beograd se upisao na mapu operske umetnosti sa prvom privatnom operom, koja je u početnim godinama svog postojanja negovala kamerne i manje izvođene operske forme, od baroka do savremenih dela. Kamerna opera ubrzo prerasta u Operu i teatar Madlenianum, nadilazeći okvir kamernog postavkom složenih produkcija u modernom maniru sa velikim brojem učesnika. Madlenianum je jedina kuća umetnosti u Srbiji koja na svom repertoaru izvodi sve žanrove pozorišne umetnosti, a poznata je i po tome da gaji najmlađu opersku publiku kojoj omogućava besplatne programe. Predstave poput mjuzikla Jadnici, koji se izvode već dvanaest godina na sceni Madlenianuma, najbolje svedoče o ozbiljnosti ove Kuće da muziku stavi na pijedestal, kakav zaslužuje kao najsloženiji scenski žanr.
Program koji je pred vama je izbor numera koje su najbolje i najpopularnije iz bogate muzičke produkcije Madlenianuma od samog početka do danas. Tu su prepoznatljiive arije iz opera, dueti uz koje se publika razgali, songovi iz mjuzikla koji lako ulaze u uši, veseli taktovi opereta koji nas vode do Beča i baletski divertismani koji na najbolji način vraćaju u sećanje zlatne trenutke iz istorije Madlenianuma. Nismo zaboravili ni domaću literaturu, jer Madlenianum je od početka u misiji popularisanja operske umetnosti i otkrivanja pomalo zaboravljenih autora, poput Stevana Hristića i njegovog Sutona i naručivanja dela od savremenih autora, poput Mandragole Ivana Jevtića. Program izvode solisti i prvaci Opere i Baleta, naši verni i pouzdani saradnici, a uz podršku Orkestra Madlenianuma, a svi zajedno su vođeni čvrstom, a suptilnom rukom, dame-dirigenta Vesne Šouc Tričković. Neki od ovih umetnika su svoje prve korake napravili upravo na našoj sceni, a sada sa ponosom osvajaju svetske scene.
Uživajte u ovom muzičkom putovanju od juga Italije i Francuske, preko Beča do Beograda i na trenutak se prepustite blistavim trenucima sa naše scene.

Nedelja, 10. novembar 2019. u 19.30 časova
Velika scena Madlenianuma
PREMIJERA
MUZIČKO PUTOVANJE
sa scene Madlenianuma
Dirigent: Vesna Šouc Tričković
Reditelj: Vladan Đurković
Video animacije i projekcije: Creative Studio Zepter
Dizajn svetla: Srđan Jovanović
Inspicijent: Vesna Ćurčić Petrović
 
Solisti:
Jasmina Trumbetaš Petrović, sopran
Snežana Savičić Sekulić, sopran
Branislava Podrumac, sopran
Tanja Obrenović, mecosopran
Mirjana Matić, sopran
Nikola Kitanovski, tenor
Vladimir Andrić, bariton
Aleksa Vasić, bariton
Marko Živković, tenor
Gordana Simić, prvakinja baleta
Brankica Mandić, solistkinja baleta
Miloš Marijan, solista baleta


Program traje 90 minuta bez pauze

 

(Izvor: operatheatremadlenianum.com)

 

Preporuka

DRŽAVNI POSAO

KOMBANK DVORANA

DRŽAVNI POSAO

UJEŽ

Pozorište "SLAVIJA", scena Slavija

UJEŽ je retko izvođena komedija Branislava Nušića koja na satiričan način predstavlja tadašnje…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati