Predstava OTVORENA VEZA

OTVORENA VEZA
Dario Fo i Franka Rame

Opis Umetnici
Predstava OTVORENA VEZA

Umetnici


OTVORENA VEZA
Dario Fo i Franka Rame

„Otvorena veza - skoro pa previše!” je jedan od najpoznatijih tekstova dua Fo-Rame sa više od 700 verzija u različitim zemljama, za 33 godine, kojim još jednom uspevaju da na maestralan način „zasmeju terajući na razmišljanje“. Reč je o iznenađujućoj, izuzetno zabavnoj i više nego aktuelnoj tragikomediji iz 1983. godine koja govori o nagonu za neverstvom kod parova. U središtu priče je žensko viđenje i figura žene.  Predstavu je režirao Đanluka Barbadori, pedagog, profesionalni glumac i reditelj sa velikim međunarodnim iskustvom. Kao reditelj, od 1994. godine do danas Barbadori je režirao preko 100 predstava sa profesionalnim glumcima, mladim glumcima, studentima glume, mladima i adolescentima, čak i u marginalnim i teškim situacijama, u brojnim zemljama. Kao predavač, započeo je svoj istraživački i obrazovni rad ’90-ih godina, kroz realizaciju dvojezičnih pozorišnih radionica, stažiranja i intenzivne pozorišne kurseve na italijanskom, portugalskom, španskom i engleskom jeziku, u različitim gradovima i na festivalima.

Igraju Maja Šuša i Aleksandar Jovanović.

Trajanje 75 min.

“Belgrade Theatre Lab” je projekat koji je nastao iz radionice za glumce u Beogradu, vođene od strane Đanluke Barbarodija u novembru 2015. godine. Većina učesnika želela je da i dalje radi na metodi koju Barbadori razvija (zasnovanoj na fizičkoj memoriji i fizičkim akcijama, koja je posledica njegovog šestogodišnjeg rada sa pozorištem CSRT iz Pontedere i “Radnim centrom Ježija Grotovskog i Tomasa Ričardsa” u kraćem periodu), tako da su odlučili da nastave sa procesom i treninzima u Beogradu, skoro svakog meseca. Trenutno, “Belgrade Theatre Lab” je stalno mesto proba, istraživanja/proučavanja i metodološkog razvoja za glumce.

Izvor: Reflektor teatar

Preporuka

NOĆNA STRAŽA

Atelje 212

NOĆNA STRAŽA – F. Šili

NEČISTA KRV

Dom kulture Studentski grad

Film reditelja Milutina Petrovića „Nečista krv – Greh predaka“ (po motivima dela Bore…

Umetničko veče u Kombank Dvorani, već uvelikoj poznatoj po izvođenjima ovog tipa, doneće…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati