TEŠKO JE REĆI ZBOGOM

Ako se slažete s tvrdnjom da su muško-ženski odnosi najvažniji za našu sreću i nesreću, onda ćete u ovoj predstavi istinski uživati.

Opis Umetnici
TEŠKO JE REĆI ZBOGOM
6

Umetnici


Predstava „TEŠKO JE REĆI ZBOGOM"

Vihor Teatar
TEŠKO JE REĆI ZBOGOM

Tekst: Miro Gavran
Režija: Marija Lipkovski
Scenografija: Marija Simović
Muzika: Marko Louis
Kostim: ISKON MODE (www.iskonmode.rs)
Produkcija: Nevena Vukes i Dušan Sinđić
Izvršni producent: Teatar VIHOR
Fotograf: Mihailo Milovanović

Igraju:
TEA – Nevena Vukes
DAVOR – Ivan Mihailović
ENA – Nina Janković / Dragana Dabović

O predstavi: 
        U dramskom tekstu „Teško je reći zbogom” susrećemo se s neobičnim bračnim trouglom. U dinamičnoj priči punoj neočekivanih obrta „žrtva” i “progonitelj” zameniće mesta, „istine” će postati „laži”, a „laži” će postati „istine”. Primenjujući akronološki način pripovedanja, ispisujući brze, gotovo kolokvijalne dijaloge, Miro Gavran je napisao modernu savremenu dramu s kojom će se današnji gledaoci lako poistovetiti, a  u sudbinama prikazanih junaka pronaći će deliće svog ličnog iskustva.
        Neki teatrolozi su ovaj Gavranov tekst imenovali komedijom, neki melodramom, neki dramom, a u njemu se sve te odrednice susreću i prepliću, pozivajući glumce i reditelja na građenje snažne predstave, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
        Ako se slažete s tvrdnjom da su muško-ženski odnosi najvažniji za našu sreću i nesreću, onda ćete u ovoj predstavi istinski uživati.
        2017. godine predstava „Teško je reći zbogom" bila je pozvana na međunarodni festival u Pragu, u Češkoj - 7. GAVRAN FEST - a ujedno to je bilo prvo gostovanje najmlađeg srpskog teatra na tom festivalu u pozorištu „Na Pradle" (Na Pradle). Nakon toga usledilo je gostovanje u Parizu, u Francuskoj.

 

Izvor: www.dksg.rs

Preporuka

ZVEZDARSKI VITEZ

Pozorište Boško Buha

Draga deco, pozivamo vas u neobičan svet ove savremene bajke. Upoznajte Neru i…

JEDAN PIKASO

Atelje 212

JEDAN PIKASO , drama savremenog američkog dramskog pisca Džefrija Hačera, smeštena je u…

BAAL Bertolt Breht PREVOD: Maja Matić REDITELJ I SCENOGRAF: Diego De Brea DRAMATURG:…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati