"Ujka Vanja"

Nova predstava u produkciji Hartefakt fonda i Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca, prema tekstu Antona Pavloviča Čehova, u režiji Andreja Nosova, biće izvedena na manifestaciji „Beogradska letnja scena – Pozorište na Tašmajdanu“, 7. i 8. Jula od 21čas.

Opis Umetnici
"Ujka Vanja"
6

Umetnici


INFO ORGANIZATORA (30.06.2020): U skladu sa odlukom medicinskog kriznog štaba Republike Srbije od 29. juna 2020. godine, doneta je Odluka da se danas zaustavi pozorišni program Beogradske letnje scene na Tašmajdanu. S tim u vezi igranje predstave “Ujka Vanja”, planirano za 7. i 8. jul je otkazano.

Svi kupci mogu ulaznice da vrate i ostvare pravo na povracaj novca:
- Ulaznice kupljene online - poslati email na office@tickets.rs
- Ulaznice kupljene na Ticket Vision prodajnim mestima - povrat na Blagajni Štark Arene
- Ulaznice kupljene na Ticket Vision prodajnim mestima van Beograda poslati email na office@tickets.rs, uz priloženu sliku kupljenih ulaznica

 

 

 

“Ujka Vanja”, 7. i 8. jula na Letnjoj sceni na Tašmajdanu
 
Nova predstava u produkciji Hartefakt fonda i Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca, prema tekstu Antona Pavloviča Čehova, u režiji Andreja Nosova, biće izvedena na manifestaciji „Beogradska letnja scena – Pozorište na Tašmajdanu“, 7. i 8. Jula od 21čas.
  

Za dramatizaciju komada zaslužna je Mina Ćirić, dok su se kostimom, scenografijom i muzikom u predstavi bavili Selena Orb i Draško Adžić.Odlična glumačka podela u sastavu Nemanja Oliverić  (Ujka Vanja) Branko Cvejić (Serebrajakov) Katarina Marković (Jelena Andrejevna) Mina Obradović (Sonja) Stefan Bundalo (Astrov) Monika Boldovina Bugle (Marina) Dojna Andrejević Petrović (Marija Vasiljevna) i Jovan Jelisavčić (Teljegin), doprineće da se savremeno čitanje Čehovljevog teksta pred beogradskom publikom izvede u jednom novom i drugačijem svetlu.


Nakon pauze, autorski tim želeo je da se pred publiku vrati sa komadom koja govori o drugačijoj vrsti nepomočnosti od one u kojoj smo do nedavno živeli. Postavljanje Čehovljevih junaka na scenu sa svim njihovim detaljima, slojevitostima, problemima, ponekad i neobjašnjivim skokovima u raspoloženju ima za cilj da pokaže život u kome specifične vrste duhovne nepomičnosti – lenjost i konformizam sprečavaju junake „Ujka Vanje“ da razreše ijedan sukob sa sobom/okolinom.
 
U ovom savremenom čitanju „Ujka Vanje“ pocrtana je Čehovljeva atmosfera vrućine i zapare – savrešeno dobar izgovor za ne-delanje. Poseta vlasnika imanja, Serebrjakova, izaziva lenjost - svi prestaju da obavljaju uobičajene poslove da bi mu ugađali, a prisustvo njegove žene, Jelene Andrejevne, i njena želja za promenom, teraju ih na preispitivanje i podsećanje propuštenih šansi za boljim, ispunjenijim životom.
 

Sve se odvija u toku jednog dana, tako da je napetost zbog iščekivanja objašnjenja Serebrjakove posete još veća nego u drami. Komad problematizuje želju za promenom koja je nizom uspešno postavljenih situacija prokazana kao izgovor da se zapravo nikada ništa ne menja. Za više informacija o igranjima predstave i ostalih Hartefaktovih programa pratiteIzvor: 


Izvor: www.heartefact.org

Preporuka

ALADINOVA ČAROBNA LAMPA

Pozorište Boško Buha

Nikolas Stjuart Grej
Aladinova čarobna lampa
Režija: Milan Karadžić

KRČMARICA MIRANDOLINA

Pozorište Boško Buha

Karlo Goldoni
Krčmarica Mirandolina
Režija: Jug Radivojević

O ČEMU SE RADI Gusarska kapetanica Mica stiže sa svojim gusarima na pusto…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati